AJAN KÄSITE JA JOULUNALUSKIIREET



Aika rientää. Joulu on tulossa hyvää vauhtia. Kaikkea pitäisi ehtiä tekemään...vai pitäisikö sittenkään? En ole asiasta ollenkaan niin varma. Joulukortit, leipomiset, ruokien valmistaminen, lahjojen ostaminen jne. ovat asioita, jotka yleensä kuuluvat joulun valmisteluun. Ainakin sellaisten ihmisten mielestä, jotka odottavat jouluksi vieraita eli yleensä sukulaisia; samaan ruokapöytään 🍲 

Minulla on ollut kovasti vauhtia viime viikkojen aikana. Niin paljon, että on täytynyt laittaa välillä jarrut päälle todeten etten pysty ihan kaikkea toteuttamaan. Ei ihminen pysty menemään joka paikkaan määräänsä enempää. "Monitaskaus", multitasking eli se että pyrkii tekemään monta asiaa yhtäaikaa vie lopulta "sekopäiseen tilaan". Ei muista mitä piti tehdä. Unohtelee asioita ja pian jo ihmettelee että mikä on vikana kun ei muista. 🏃

Joskus vaan vaikuttaa/ tuntuu siltä että nykyään on vallalla kaikki tai ei mitään ajatusmalli. Ensin on todella paljon "luppoaikaa" eli ei pahemmin mitään tekemistä ja mietityttää, kuinka saisi päiviinsä järjestystä. Menee jonkin aikaa ja huomaat olevasi "naimisissa" tuhannen ja yhden asian kanssa. Pitää mennä melkein joka paikkaan ja hoitaa sitä ja tätä jne. yms. 

Kirjoitin viimeksi omasta lauluharrastuksestani. Se kyllä vei minut ihan kokonaan. Se meidän seurakunnan 100-vuotisjuhla oli tosiaan viime viikonloppuna eli 21.11. ja sehän tarkoitti sitä, että koko viikonloppu meni seurakunnan tiloissa. Lauantaina oli reilut neljä tuntia kestävät kenraaliharjoitukset ja sunnuntaina olimme jälleen paikalla noin pari tuntia ennen juhlaa eli "pieni tovi" meni seurakunnan tiloissa. Juhla kesti noin kaksi ja puoli tuntia. Oli kyllä todella mahtava kokemus laulaa neljän äänialan sekä soittokunnan kanssa! 🎶 Sellaista tunnetta ei olekaan ollut pitkään aikaan. 100- vuotiasta seurakuntaamme onnitteli myös Tampereen kaupungin pari johtavassa asemassa olevaa henkilöä kuin myös Tampereen ev.lut.hiippakunnan piispa.

Seuraava esiintyminen onkin sitten jo 12.12.mutta olen "skipannut" muutamat laulutreenit, koska laulut ovat minulle erittäin tuttuja paitsi yksi. Harjoittelen kotona saamiemme äänitiedostojen ja sanojen kanssa, mikä onkin kätevä nykyaikainen tapa.  

Joulukortteja olen tilannut netistä kuten myös paljon muutakin. Vaikka asun suht isossa kaupungissa, jonka ympäristökunnissakin on tarjontaa, niin silti olen itseäni säästääkseni turvautunut nettiostoksiin. Sieltä saa helposti valittua aivan ihania joulukortteja yms. 

Tässäpä tämä pikainen blogini olikin tällä kertaa. Mukavaa joulun odotusta teille kaikille lukijoille!🎄🎅🤶


Kommentit

Suositut tekstit