JOULUKUORO PERUUTETTU MINUN OSALTANI

Olipa kerran Teija, joka halusi mennä laulamaan suureen joulukuoroon. Hän yritti järjestää itselleen aikaa, jotta ehtisi harjoituksiin kerran viikossa - vaikka kuoro harjoitteli kaksi kertaa viikossa - ja onnistuikin siinä ihan hyvin. 

Hän oppi olemaan nopea ja reipas. Kaikki ne edeltävät kuukaudet, jolloin hän oli ollut päätoimisesti kotona, olivat saattaneet hänet sellaiseen tilaan että hän todellakin lähti laulamaan suurella innolla. 

Selvittyään siitä 100-vuotisjuhlasta ja sen tuomasta kiireestä ja ihanasta yhteenkuuluvaisuuden tunteesta kuorokavereiden kanssa hän aikoi jatkaa myös tuossa joulukuorossa. 

Kuinka kävi? Tuli uudet koronarajoitukset ja sen mukana pieni epäilys siitä että jos kaikilla ei olekaan niitä rokotuksia...Hän kyseli johtavilta henkilöiltä asiasta ja sai selville että kaikilla ei todellakaan ole rokotuksia. Tämä tapahtui samana päivänä kun uutisista sai lukea että taas se kaikista uusin versio tuosta taudista oli rantautunut Suomeen jonkun Ruotsista tulleen seurueen mukana ja yhdellä seurueen henkilöllä oli tuo uusimman virusmuunnoksen tartunta. ...Mitä ihmettä? Eikä kaikilla kuorolaisilla ole välttämättä rokotetta, jonka kolmannen osan aion itse ottaa heti kun se on mahdollista. 

Tänään - kaiken tuon keskustelun yms.jne. jälkeen - hän lähti pois tuosta kuoron keskustelukanavasta eikä mene siis laulamaan tuohon kuoroon niitä ihania joululauluja. 
Sen sijaan hän löysi toisesta paikasta "Kauneimmat joululaulut" ja nimenomaan sinne vaaditaan koronapassi. Tuli paljon turvallisempi olo. Sinne haluan mennä. Voin laulaa ihan rauhassa, korkealta ja kovaa 💓-

Näin voi elämässä käydä. Jos ei omin silmin, korvin, sisäelimin -😂 - näe, kuule, koe ja tiedä, mitä on olla tämän taudin "sisällä": haimasi ei toimi, hoida sitä, vahdi sokereita, katso etteivät nouse tai laske liikaa, vahdi syömisiä, juomisia ja oikeastaaan koko elämää äläkä vaan sairastu edes pieneen nuhaan, koska se sotkee koko "paketin", niin ei voi tietää, miltä tuntuu kun kuulee yllämainittuja asioita. 

Ajattelin näin kertoa pienen tarinan, joka on tosi. Yksityiskohtiin en mene, koska ne ovat seurakunnan sisäisiä asioita. Jatkan tätä elämääni nyt ilman tuota kuoroa ja lauleskelen vaikka kotona ja siellä toisessa kirkossa kauneimpia joululauluja 🎶

Tämän postauksen ainut kuva on joulukalenteri, jonka rakas ystäväni (tutustuimme silloin kun meidän esikoiset syntyivät yli 30 vuotta sitten) lähetti minulle 💓




Kommentit

Suositut tekstit