ITSENÄISYYSPÄIVÄ 2021

 

Hyvää itsenäisyyspäivää teille kaikille! Tuo ensimmäinen kuva on otettu keskipäivällä. Pakkasta oli noin 13-14 astetta. Ilma oli kirpakka, mutta pukeutumisella siitä selvisin. Ei tullut kylmä. 

Mikähän minulle meinasi tulla ihan tässä parin päivän aikana kun yhtäkkiä rupesi tuntumaan siltä etten pysty astumaan ulko-ovesta ulos ollenkaan ennen kuin pakkanen häviää lähes kokonaan? Ehkä joku ihme kammo tuota kylmää viimaa - jollaisen koin käydessäni kaupungin keskustassa liian huonosti varustautuneena - kohtaan. Onneksi se meni ohi.

Luonto on todella kaunis. Tuli tarve ottaa kuvia...useampia. 


Kävellessäni hiljaa tuolla suurella aukiolla ajattelin tätä kaikkea: korona-aikaa ja sitä, mitä se on tehnyt meille ihmisille. Toiset ovat ahdistuneet, toiset taas eivät halua ajatella asiaa kovin syvällisesti vaan elävät "normaalia" elämää rajoitusten kanssa tai ilman. Itse olen aika - paremminkin todella - tarkka siitä mitä saa tehdä ja mitä ei saa tehdä. Minne saa mennä ja minkäkokoisella kokoonpanolla saa kokoontua. Saako laulaa vai eikö saa laulaa. Monet kuorot toimivat edelleen...itse hyppäsin pois edellisessä postauksessani mainitsemastani kuorosta, koska omat tuntosarveni kertoivat sen olevan liian suuri enkä halunnut ottaa riskiä mahdollisesta "koronapesästä" etenkin kun kaikilla kuorolaisilla ja soittajilla ei ole rokotusta. 

Kuinka sitten jatkan elämääni? Elän niin normaalia elämää kuin se tänäpäivänä on mahdollista. 

Aikaan ennen koronaa ei ole enää paluuta. Siispä minun on rakennettava elämääni tavallaan uudelleen. Lähdettävä loppuelämäni pituiselle matkalle näistä nykyisistä olosuhteista käsin. 

Aion nauttia Suomen kauniista luonnosta. Suomen luonto on todella kaunis kunhan vaan löytää sen; onneksi asumme metsän vieressä 🌲Voihan toki olla että jo kauan haaveilemani Viron reissu onnistuu...toivottavasti jo ensi kesänä. Aika näyttää mitä tuleman pitää. 

En aio - ja toivon onnistuvani - murehtia mahdollisista uusista rajoituksista tai mistään muustakaan. 


Pian on joulu ja siihen haluan valmistautua. Kuuntelen joulumusiikkia ja haluan myös laulaa sitä. Laitoin eilen muutaman silikonisen lumihiutaleen ikkunoihin. Ostin ne vuosia sitten; silloin kun ei ollut lunta nimeksikään. 

Tänään mieheni haki joulukuusen meidän alakerrasta. Haluan laittaa "joulun pystyyn" aika pian, koska viimeistään uudenvuoden paikkeilla alkaa tuntumaan - kuten on aina tapahtunut - siltä että joulun voisi purkaa kohta pois.

Pakkaspäivän illan toivotuksin lopetan tämän tähän ja lähden etsimään kaitaliinoja pöydille. 

Joulua odotellessa 😊🎄







Kommentit

Suositut tekstit